Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

lemon mousse

Eνα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο γιαουρτίου με άρωμα και γεύση λεμόνι, μια εύκολη συνταγή για τα ζεστά απογεύματα του  Καλοκαιριού.



      Υλικά
  • 1kg στραγγιστό γιαούρτι  2%
  • 300 gr ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα και χυμό απο 3 λεμόνια
  • μπισκότα digestive
  


 Εκτέλεση
     
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα γιαούρτια με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα.
Σπάτε τα μπισκότα τα τοποθετείτε στον πάτο ενος ανοιχτού ποτηριού και απο πάνω ρίχνετε το μείγμα του γιαουρτιού.
Πριν τα σερβίρετε, γαρνίρετε με λίγα τριμμένα μπισκότα και 2 φύλλα μέντας.


*ταιρείαζει απόλυτα μετα απο ενα γεύμα με ψάρι.


Bon appétit!


Lemon mousse (recipe in English)



A fresh and low in calories yoghurt dessert with lemon flavor. An easy recipe for the hot summer afternoons.



   Ingredients

  • 1Kg yoghurt
  • 300 gram condensed milk
  • Zest and juice of 3 lemons
  • Digestive cookies



    Method

1. Put the yoghurt, lemon zest, juice and condensed milk into a large bowl and whisk them together until the mixture starts to thicken.

2. Break the cookies into small pieces and put them at the bottom of an old fashioned glass

3. Fill ¾ of the glass with the cream and top it with a few more pieces of cookies and garnish with 2 mint leaves

*A nice light dessert to end a meal, perfect after a fish course.
Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου